Spelletjes en wedstrijden

Mensen houden van spelletjes en wedstrijden, zeker als er mooie kortingen of prijzen aan gekoppeld zijn. Een spelletje en/of wedstrijd is dan ook ideaal om uw merkbekendheid en visibiliteit te vergroten. Wist u dat consumenten die online een spel spelen, gemiddeld drie tot vier minuten op uw website blijven? Bovendien moedigen consumenten elkaar aan ook hun kans te wagen. Wat doen we?

 

De kracht van online spelletjes en wedstrijden ligt hem in het educatieve potentieel ervan. 

 1. Vergroot je merkbekendheid: Het organiseren van een online spelletje of wedstrijd als promotieactie vergroot ontegensprekelijk jouw de merkbekendheid. Deelname aan het spel of de wedstrijd zorgt ervoor dat consumenten blootgesteld worden aan het merk en er meer over leren. Dit resulteert in een grotere naamsbekendheid en verhoogde merkherkenning. 

   

 2. Betrek consumenten bij je merk: Spelletjes en wedstrijden betrekken consumenten actief bij je merk. Daag hen uit om deel te nemen en prijzen te winnen, en je zult zien dat ze zich met enthousiasme engageren met je merk en je boodschap. Dit leidt tot een sterkere band tussen consumenten en het merk.

   

 3. Genereer buzz en virale marketing: Een boeiend spelletje of een spannende wedstrijd creëert buzz. Wanneer mensen plezier hebben of prijzen winnen, zullen ze er ongetwijfeld over praten op sociale media, waardoor virale marketing ontstaat. Dit resulteert in een groter bereik en meer exposure voor je merk.

   

 4. Verzamel waardevolle gegevens: Door het organiseren van een online spelletje of wedstrijd kun je als brandmanager waardevolle gegevens verzamelen over de deelnemers. Denk aan informatie zoals e-mailadressen, demografische gegevens, interesses en voorkeuren. Deze gegevens kunnen later gebruikt worden voor gerichte marketingcampagnes en het opbouwen van een klantendatabase en dus je first-party data. Hierbij worden de regels van GDPR in act genomen. Onze Data Protection Officer is hier je beste expert voor. 

   

 5. Stimuleer productproeven en aankopen: Een spelletje of wedstrijd fungeert als een krachtige stimulans voor consumenten om producten uit te proberen of aan te schaffen. Als de wedstrijd bijvoorbeeld gekoppeld is aan het gebruik van een specifiek product, zul je zien dat consumenten gemotiveerd worden om het product te kopen en te ervaren. Dit resulteert in een toename van de verkoop en klantloyaliteit.

   

 6. Creëer positieve merkassociaties: Een goed ontworpen spelletje of wedstrijd helpt zeker bij het creëren van positieve merkassociaties. Door de deelnemers een leuke en positieve ervaring te bieden, wordt het merk geassocieerd met plezier, spanning en beloningen. Dit verbetert de perceptie van het merk en laat een blijvende indruk achter bij jouw consumenten.

Het is van cruciaal belang om spelletjes en wedstrijden zorgvuldig te plannen en te implementeren, zodat ze aansluiten bij je merkidentiteit en je doelgroep aanspreken. Hierbij helpt HighCo DATA je met al zijn expertise. 

 

Gamification online spelletjes

 

Waarom is een samenwerking met ons zo handig voor jou? 

 

1. Oplossen van expertise- en middelenproblemen: Het organiseren van een online spelletje of wedstrijd via HighCo DATA lost je expertise- en middelenproblemen op. We beschikken over de benodigde kennis en ervaring om dergelijke activaties efficiënt en effectief te organiseren. We zetten de technische infrastructuur op, ontwikkelen aantrekkelijke spelconcepten en beheren je promotiecampagne met succes.

Voordelen: HighCo DATA neemt je organisatorische last uit handen.


2. Tijdsbesparing: Brand managers, digital marketeers en trade marketeers hebben vaak te maken met strakke deadlines en overvolle takenlijsten. Het organiseren van een online spelletje of wedstrijd vergt veel tijd en toewijding. HighCo DATA stroomlijnt dit proces en neemt de organisatorische taken op zich, waardoor jij kostbare tijd bespaart.

Voordelen: jij kan je waardevolle tijd en energie besteden aan andere essentiële aspecten van je functie.


3. Creatieve conceptontwikkeling: Het bedenken van een aantrekkelijk en boeiend spelconcept kan een uitdaging zijn. HighCo DATA heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van creatieve en opvallende ideeën die de doelgroep aanspreken. We helpen bij het creëren van een spel of wedstrijd die perfect aansluit bij de gewenste doelstellingen van het merk.

Voordelen: jij kan een uniek spelletje of wedstrijd presenteren dat de aandacht van je publiek trekt en hen actief betrekt bij jouw merk.


4. Technische en operationele uitvoering: Het opzetten van de technische infrastructuur en het beheren van de operationele aspecten van een online spelletje of wedstrijd is complex. HighCo DATA beschikt over de vereiste technische expertise en operationele capaciteiten om je activatie probleemloos te laten verlopen.

Voordelen: HighCo DATA neemt de technische en operationele verantwoordelijkheden op zich, zoals het ontwikkelen van de spelwebsite, het beheren van de inschrijvingen, het valideren van inzendingen en het toekennen van prijzen. Dit ontlast jou en zorgt voor een vlekkeloze uitvoering van het spelletje of de wedstrijd.


Door samen te werken met HighCo DATA kan je vertrouwen op de expertise, middelen en ondersteuning die je nodig hebt om succesvolle online spelletjes of wedstrijden te organiseren. Dit stelt je in staat om je doelen te bereiken, je merkbekendheid te vergroten, consumenten actief te betrekken en waardevolle gegevens te verzamelen, terwijl je tegelijkertijd kostbare tijd en energie bespaart voor andere belangrijke taken.

 

Wat doen we?

 • We bieden u begeleiding en advies.
 • We werken creatieve ideeën uit.
 • We verwerken deelnamers en beheren de winnaars en verliezers.
 • We beheren geschenken: opslag en verzending.
 • We verzorgen de rapportering.
 • Oreo banner
  Lees de casestudie