Ondersteun je merk met een cashback

Cashback stimuleert trial !

Een cashback is een promotietechniek waarbij jij als merk een deel of het volledige bedrag terugbetaalt. Deze methode wordt vaak gebruikt bij lancering van nieuwe producten, maar leent zich ook perfect om bestaande producten met een nieuwe verpakking, samenstelling enz. te promoten. Centraal staat hier "Proberen" en je kan het alsdus meer vergelijken met een soort van sampling. Zeker wanneer je het product 100% terugbetaalt.

Cashbacks bestaan in vele vormen. Als fabrikant staat u vrij te kiezen welk type terugbetaling u wenst: 100% cash, gedeeltelijk in cash of nog in waardebonnen en geschenken. Ook tevreden of terugbetaald acties vallen onder de familie van cashbacks.

Wij spelen in op uw specifieke behoeften, zodat we samen tot de beste oplossing komen.

Wilt u toekomstige aankopen bevorderen, dan koppelt u de cashbackmethode best aan een e-couponcampagne.

Maak gebruik van een cashback als samplingoplossing!

Het organiseren van een cashback-actie biedt verschillende voordelen voor je merk:

 

1. Stimulans voor verkoop: Een cashback-actie stimuleert je verkoop. Consumenten worden aangetrokken door de mogelijkheid om geld terug te krijgen na aankoop, wat de koopintentie en het aantal verkopen kan verhogen.

2. Productproef: Deze oplossing moedigt consumenten aan om het product uit te proberen, zelfs als ze aarzeling of twijfels hebben. Dit helpt bij het creëren van productervaringen en kan leiden tot herhaalaankopen en loyaliteit.

3. Concurrentievoordeel: Een cashback-actie onderscheidt het merk van concurrenten. Het biedt een extra waardepropositie aan consumenten en overtuigt hen om voor het merk te kiezen in plaats van een alternatief.

4. Klantbinding: Cashback kan bijdragen aan het opbouwen van een sterke relatie met consumenten. Door hen geld terug te geven, toont het merk waardering voor hun aankoop en vertrouwen in de kwaliteit van het product. Dit kan resulteren in een positieve merkperceptie en verhoogde klantloyaliteit.

5. Gegevensverzameling: Bij het indienen van cashback-claims kunnen consumenten hun gegevens achterlaten, zoals naam, e-mailadres en aankoopinformatie. Dit biedt waardevolle gegevens voor de brandmanager, zoals inzicht in demografische gegevens, koopgedrag en klantenvoorkeuren, die kunnen worden gebruikt voor marketingdoeleinden en het ontwikkelen van gerichte strategieën. Op deze manier bouw je aan je first-party data.

6. Marktinzichten: Cashback-acties kunnen waardevolle inzichten opleveren over consumentengedrag, productprestaties en markttrends. De reacties en feedback van consumenten tijdens het proces kunnen brandmanagers helpen om hun producten en marketingstrategieën te verbeteren en aan te passen aan de behoeften en voorkeuren van de consumenten.

 

Cashback performance report

 

Het organiseren van een cashback-actie via HighCo DATA kan verschillende uitdagingen voor je merk oplossen en biedt verschillende voordelen:

 1. Expertise en ervaring: we hebben especialiseerde kennis en ervaring in het organiseren en beheren van cashback-acties. We begrijpen de dynamiek van de markt en consumentengedrag, en kunnen strategisch advies bieden om de effectiviteit van de actie te maximaliseren.
 2. Operationele efficiëntie: HighCo DATA neemt de verantwoordelijkheid voor het hele proces, van de planning en uitvoering tot het afhandelen van de cashback-claims. Dit bespaart jou waardevolle tijd en middelen die je kan besteden aan andere belangrijke taken.
 3. Technologische ondersteuning: met onze geavanceerde technologische systemen en platforms laten we jouw actie soepel verlopen. We beschikken over online claimportals, geautomatiseerde verwerkingssystemen en databasebeheer, wat zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige afhandeling van de claims.
 4. Risicobeheer: HighCo DATA helpt bij het beperken van risico's die gepaard gaan met cashback-acties, zoals frauduleuze claims of budgetoverschrijdingen. We hebben procedures en controles opgezet om ervoor te zorgen dat claims geldig zijn en dat het budget effectief wordt beheerd.
 5. Rapportage en analyse: onze uitgebreide rapportage- en analysefuncties staan ter uwer beschikking. Ze kunnen inzichtelijke gegevens verstrekken over de prestaties, zoals het aantal claims, het consumentengedrag en de ROI. Deze informatie helpt je om de effectiviteit van de actie te evalueren en toekomstige beslissingen te ondersteunen.

 

Wat doen we?

 • We bieden u begeleiding en advies.
 • We werken campagnemethodes uit en beheren campagnes.
 • We verwerken inzendingen en terugbetalingen.
 • We beheren gratis geschenken: opslag en verzending.
 • We staan in voor het contact met uw klanten.
 • We verzorgen de rapportering.